Свято День працівника харчової промисловості святкують в третій декаді жовтня. Вперше професійне свято День харчовика з’явилося у минулому столітті. Святкові заходи включають вшанування праці харчовиків та яскраві застілля.Перелік святкових заходів на цей день звичайно ж не обмежується тільки святковими застіллями. Це скоріше кульмінація святкування. До Дня цього професійного свята в містах, сільгосп районах і на підприємствах на честь копіткої праці наших харчовиків готуються концерти, музичні вистави і різноманітні шоу, ярмарки, нагородження і заохочення видатних працівників виробництва, звучать полум’яні промови і влаштовують урочисті вечірки. Керівники профільних підприємств поспішають привітати своїх співробітників.День працівників харчової промисловості було встановлено у 1966 році і він святкується у третю неділю жовтня. Відзначається в Україні щорічно згідно з Указом Президента України № 714/95 від 8 серпня 1995 року.Підприємства харчової та переробної промисловості грають велику і провідну роль у питаннях забезпечення населення продовольчими товарами в усьому світі, оскільки турбота про хліб насущний завжди була однією з головних турбот людства. Нагадаємо, що в другій декаді жовтня, а саме 16 жовтня проводиться ще одна знакова подія політики міжнародного продовольчого забезпечення – Всесвітній день продовольства, який було засновано Генеральною Асамблеєю ООН. Він проходить з широкою міжнародною підтримкою в різних країнах, акцентуючи увагу на питаннях продовольчої безпеки і продовольства, як необхідної умови для життя, благополуччя і одного з основних прав людини.Працівники харчової промисловості постійно покращують якість своєї продукції, розширюють доступний асортимент продуктів. Звичайно ж, умови розвитку харчової промисловості та економіки в кожній окремій країні різні, мають свою специфіку, однак досягнутий сучасний технологічний рівень виробництва харчової продукції дозволяє зберігати хороший результат навіть в екстримальних умовах.